Monday, February 18, 2013

Kehujanan

0 comments
Cuaca xmenentu skg ni kan..klu dr pg elok je cerah tetibe petang hujan membasahi bumi... Sy suke hujan sbb rasa damai. Tp bile hujan yg pakej skali ngn guruh kilat terus jd takot. Klu tinggal umah berdua je ngn ameen mesti sy wassap papa ameen bgtau keadaan cuaca. Motip? Haha... tp papa ameen tau sgt la tu, yg aku tgh takot huhu..mesti papa ameen suh dok diam2 dlm bilik.last skli mesti lelap skali ngn ameen :)

Kasihan betul...

0 comments
Salam..

Alahai kasihan betul blog dah terabai. Ni semua gara2 instagram la ni.eh!

Sbnr'y skg ni sy tgh tune kan diri dgn rutin harian yg baru. Dgn anak yg semakin nmpk ligat, rumah semakin nmpk semak dan terbaru bisnes yg semakin nmpk sinarnya...Alhamdulillah :)

kedaiku dah mula beroperasi di taman seri pelangi, alor gajah melaka tau. Eh dah dok melaka ke? Hmm tidak tau, blk weken dan bile papa Ameen ostation je :)

korang, jemput la LIKE page PONDOK MERAHJAMBU kat fb ye...Sambil tu leh cuci2 mata...insyaAllah sume pakaian comey2 dgn harge pon comey gak :)


posted from Bloggeroid

Monday, December 31, 2012

Selamat tinggal 2012

0 comments
Xtak sampai sejam lg berakhirla tahun 2012 yg bermakna dlm hidup saya. Sebab tahun 2012 ni sejarah dlm hidup saya bergelar ibu. Yee seorang ibu kepada Ameen Rezqullah saya. Permata hati saya :)

Pengalaman pertama dlm hidup rasa melahirkan, menyusukan, menidurkan, memandikan dan macam2 me me me lg :) ohhh sume pengalaman yg saya rasa dalam tahun 2012 ini....terima kasi Ya Allah



Tahun 2012 juge saye telah membuat keputusan yg sy tak terpikir lgsg pd tahun2 sblm ni iaitu tidak lg makan gaji. Ye Alhamdulillah telah berjaya saye tubuhkan sebuah bisnes yg dulu hanya suke2 dan angan2 saje. Terima kasih suami dan keluarga yg sgt memberi sokongn dr segala segi. InsyaAllah akan dibuka secara rasmi dlm masa terdekat. Doaki semoga bisnes ini betjaya dan diberkati Allah dan semoga dpt berkongsi kesenangan bersama keluarga dan rakan2 kelak. InsyaAllah :)



Amin amin ya Allah.....Alhamdulillah azam 2012 tercapai dgn izin Allah.


posted from Bloggeroid

Thursday, December 20, 2012

Sudah 8 bulan

3 comments
Pejam celik pejam celik....dah 8 bulan saya bergelar ibu. Ye ibu! haha wlupn sy xcukup tinggi bak kate si suami ~ eleh bini awak jugak ;p tp ye sy seorang ibu! hehe... ~br 2 hari lepas sy dpt tau budak dajah 5 same tinggi ngn sy...arggghh ade ku kesah huhu!



Progress Ameen takat 8 bulan hmmm da bole duduk! yehaa suke suke comel bile Ameen duduk wlupn xstabil betul la...ade goyang2 lg cam nak tumbang haha...so da bile dok dlm baby chair bile kat kedai makan...haha. Org kate patut baby merangkak dulu ek br duduk hmmm tp Ameen xmerangkak pon hmm...ntah ;)




Gigi plak dah ade 5! 3 Bawah, 2 atas. Dan yg pelik atas tu adalah gigi taring...aummm so berjage2 ls sbb Ameen klu menggigit mmg sakit haha..



Bile da ade gigi ni..hmm bab mkn jgn ckp.Cukup je time patut die mkn,Ameen da stat wat gaya mulut kunyah mkn haha...mintak makan la tu...klu lmbt siaplah.Klu bubur die still otw haha ibu klu terlambat msk, kasi top up dulu ngn susu hmmmm xjalan...jap je diam pastu ammm ammm ammm lg gaya kunyah makan hehe...





Ye...saya akui skg mmg sgt berpuas ati dpt jage anak sdr wlupn terpakse kerjaan yg da boleh dikatekan kukuh. Tp hidup mmg perlukan pengorbanan.ye mesti ade kos lepas! Tp Alhamdulillah, saya masih dpt berbisnes sdr tuk jana duit soping. Eh! Hehe..



posted from Bloggeroid

Friday, December 7, 2012

Pandangan seorang Ameen :)

0 comments
Salam jumaat semua. Mesti semua tgh lunch break kan? Sy pula sedang tidokan budak tecik ni smbl jari tik tik tik tik... :)

Tengah belek2 gelary saje tgk2 pic yg dah disnap dlm seminggu ni, almaklum phone ni br usia dlm seminggu kan hehe  tetibe dtg angin kus2 nak update psl pandangan Ameen.

Ameen suke tgk org! Papa die tgk tv pon die pandang je papa die. Naik kesian plak aku smp aku pakse papa die pandang Ameen jugak kehkeh....Kalau Ameen tgh tido pastu tesedar, die akan bgn tgk sekeliling dulu pastu pop tido blk kihih! Comel! Die xtau ms tu aku pura2 tido sbb nak tgk gelagat die hehe 

Klu org yg Ameen kenal panggil die, die akan toleh smbl tersenyum. Contoh camni


Tp bile ade org yg die xkenal or jarang tgk panggil die toleh jugak tp dgn reaksi muke pelik. Contoh camni plak


Kahkahkah klakar la Ameen wat muke gitu. Pastu bile org gelak die wat muke gitu, lggggg la Ameen pelik hahahaa.

Oklah anak, byk lg kamu perlu pelajari dlm idup ini. Umur xsmp 8 bulan lg, mmg la kamu rasa dunia ni pelik. Huhu :)

posted from Bloggeroid

Thursday, December 6, 2012

Instagram ibu semuanye Ameen :)

1 comments
Saya ada instagram :) sape nak follow sile la hehe :) anneweeza.

Tp jgn terkejut klu didapati SEMUA pic dlm instagram sy adalah gmbr Ameen saje hehe.

Kebanyakkan gmbr dlm instagram sy, ada juga dlm fb tp xsemua sbb sy lg selesa post gmbr kat instagram saje sbb instagram sy xramai dan hanya kwn2 sy saje :)

Sbnr'y sy tak berani nak post sgt kat fb sbb takot 'org' kate menunjuk plak huhu. Bile ade org tnye nak tgk br sy post. Selalunye bile ade kengkawan nak tgk Ameen sy post la seketol pic Ameen hehe :)









posted from Bloggeroid

Terima kasih papa!

2 comments
Tanggal 1 Disember 2012 aritu genap la 28 tahun sy bernafas di bumi Allah ni. Alhamdulillah :)

Pada usia 28 tahun ni, sy dah pon bergelar seorang isteri kpd Mohd 'Adnin dan ibu kpd Ameen Rezqullah. Alhamdulliah terasa lengkap hidupkan bile tgn sdr yg uruskan suami dan anak.

Ye sy, lepas je bersalin, sy sudah tak bekerja lg sebab hmmm susah nak cite kat sini. Mungkin sbb nak jage byk hati huhu. Sy tau mereka pon ade bc blog sy ni. Hai kamu!

Tp Alhamdulillah, rezeki anak masih ade. InsyaAllah xlame lg bisnes yg dulunye sajeje sbb suke2 akan bermule dgn seriusnye. Semuanya dlm pembinaan skg ni. Moga semua berjalan lancar. Aminn :)

Oh besday tahun ni dpt hadiah ape plak dr papa ameen? Heehee alhamdulillah sy dpt note 11 seperti yg dihajati sblm note 11 smo msia lg hehe. Papa kate sile manfaatkan tuk kegunaan bisnes. Ok noted pa! :)

Setelah 3 hari dlm tgn sbb weken aritu blk kg, rasa da jatuh hati berganda plak ngn note 11 sbb rasa cam sumeenyeee bolee...

Sblm ni sy pki ipon ngn bb. Ade je bende yg sy xpuas ati huhu almaklum la jari suke menggodek haha :p tp note ni lom jumpe lg bende yg taboleee huhu setakat ni la...

Dan bertambah jatuh hati bile dpt install interface yg comel2 wane pink! Lalalaa.. asik nak tekan tekan tekan je sbb nak pink tu hahaha gile jap!

ok nak share je k, xde niat riak tau.

Lock screen saye. My little family :)


Home screen saye. Simple mudah dilihat :)


Yehh terpaling suke. Interface comel tuk sms dan keyboard comel tuk taip2 laala


Akhir sekali dgn ucapan terima kasih papa!!

posted from Bloggeroid

 

layar merahjambu Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez